Ga jij voor de perfecte voeg?

502 / 2020Ga jij voor de perfecte voeg?Als echte vakman lever je graag goed werk af bij je klanten. Met een perfecte voeg bepaal jij het eindresultaat van je klus. Maar waar moet je dan op letten? In deze blog geven wij je daarom zes tips! Makkelijk zat.

Een voeg heeft een dichtende werking tussen wand- en vloertegels. Het is een belangrijk onderdeel voor het waarborgen van de waterafstotende kwaliteit van je tegelwerk. Ook heeft het een esthetisch versterking van het geheel. En daarom ga jij voor de perfecte voeg.

Verschillende soorten tips voor een (waterdichte) voeg 

Denk bij het aanmaken en aanbrengen van de voeg aan de volgende tips:

Tip 1: Overtollig lijm weghalen

Haal tijdens het tegelwerk overtollig lijm dat in de voeg zit weg. Hiermee voorkom je dat de voeg vol met lijm zit voordat je gaat voegen. Het oppervlak moet goed schoon zijn. Omgevings- en oppervlaktetemperatuur moeten ook voldoende zijn (tussen de 5°C - 25°C).

Tip 2: Lijm laten uitharden

Begin pas met voegen nadat de lijm volledig uitgehard is.

Tip 3: Gebruik schoon gereedschap

Voordat je gaat voegen, zorg voor schoon en strak gereedschap. 

Tip 4: Juiste verhoudingen

Meng het product in de juiste verhoudingen! Volg daarbij de verwerkingsvoorschriften nauwkeurig op, zodat je het beste resultaat krijgt Gebruik altijd een maatbeker, schoon leidingwater en een schone emmer. Dan 2 maal goed machinaal mengen met een wachttijd zoals vermeld op de verpakking.

Tip 5: Niet te vroeg afsponsen

Begin niet te vroeg met afsponsen. Duw met je vinger op de voeg om te kijken of deze voldoende is aangetrokken.

Tip 6: Verschoon het sponswater

De laatste tip! Verschoon het sponswater regelmatig met schoon en koud leidingwater. 
Heb je toch nog een vraag? Neem dan altijd contact met ons op

Coba heeft vier verschillende soorten voegmiddel. Iedere klus is anders, dus het is belangrijk dat jij de juiste keuze zo makkelijk mogelijk kunt maken. 

 

 

Niet gevonden wat je zoekt?

Bel ons direct: 088 811 8800