Imarco over de Coba lijm silo-service

De Lijm Silo-service van Coba is ondertussen vaste prik voor de tegelzetters van Imarco. Lees meer over hun ervaringen met de Coba.

De kant-en-klare vloertegellijm is bij uitstek geschikt voor de vele grote projecten die de vloerspecialist uit Montfoort realiseert. “Binnen no time waren we overtuigd van de voordelen.”

De vraag van projectleider Gerson Molenaar aan de markt was heel duidelijk. Hij wilde geen zaklijm meer, maar een machinaal verwerkbare lijm voor het leggen van tegelvloeren. “We kenden de silo’s van Bruil al van onze cementdekvloeren, maar in de markt was nog geen soortgelijke oplossing voor het produceren van lijm. Tot Coba de Lijm Silo-service lanceerde. Daarmee zijn ze op dit moment echt uniek en van grote toegevoegde waarde voor ons”, vertelt Molenaar. Coba Silo-service vanaf 500 vierkante meter Inmiddels heeft Imarco al vele tientallen projecten met het systeem van Coba uitgevoerd. Bij oppervlaktes vanaf 500 vierkante meter wordt aangeraden om voor de silo te kiezen. “Wij houden ons vooral bezig met grote projecten. Denk aan het leggen van vloeren van grote supermarkten en winkels, shopping centers, showrooms en vliegvelden. Vaak maken we zelfs gebruik van twee of drie Coba-silo’s tegelijk”, legt Molenaar uit.

Geen afval en stof
Het gebruik van de nieuwe oplossing van Coba biedt tal van voordelen, legt collega Ferry de Graaf, inkoper bij Imarco, uit. “Je zit niet meer te worstelen met al die zakken. Je hoeft niet meer uit te rekenen hoeveel zakken lijm je precies nodig hebt voor een project. De silo wordt op de locatie afgeleverd, je sluit water en elektra aan en je kunt met een druk op de knop aan de slag. Er is altijd genoeg vloertegellijm beschikbaar en je rekent aan het eind gewoon af wat je verbruikt hebt. Dat scheelt een hoop gedoe.” En er zijn meer voordelen ten opzichte van de traditionele zaklijm. “Je hoeft de lijm niet meer handmatig
te draaien, waarbij stof vrijkomt. Het scheelt bovendien afval. Je hebt geen rommel van de zakken of pallets die in de weg staan. Kortom, het is beter voor het milieu en voor de gezondheid van je collega’s.”

Kwaliteit gegarandeerd
Een ander belangrijk pluspunt is de kwaliteit van de lijm, vult Molenaar aan. “Bij handmatig draaien van tegellijm is het lastig om precies dezelfde constante kwaliteit te krijgen. De lijm die uit de silo komt, wordt machinaal geproduceerd, met exact de juiste dosering. Dat betekent dat de kwaliteit altijd gelijk is. En dat is uiteraard prettig voor de tegelzetters die ermee werken. Het zorgt voor een gegarandeerd strak eindresultaat.”

Rust op de werkvloer
Hoewel de tegelzetters van Imarco in eerste instantie wat huiverig waren voor de nieuwemanier van werken, draaiden ze volgens Molenaar als een blad aan de boom toen ze ermee aan de slag gingen. “Sommige van onze jongens staan al jaren op de vloer. Een andere manier van werken zorgt altijd voor de nodige scepsis. Dat is logisch.” Maar inmiddels hebben ze de Coba Silo-service massaal omarmt. “Zelfs de grootste criticasters zijn overtuigd. De voordelen zijn evident. Het zorgt voor rust op de werkvloer en we kunnen nog efficiënter werken. Waarom zou je dan nog terugverlangen naar de oude zakken?”

Probleemloze overgang
De overgang naar de nieuwe lijmoplossing verliep nagenoeg vlekkeloos. Molenaar: “Het kostte wel even tijd. We kozen bewust een paar projecten uit waarbij we net wat meer speling hadden. Problemen heeft het niet opgeleverd. We kregen tekst en uitleg over de werking van de silo en de mogelijkheden. Het werkt echt heel eenvoudig. Plug en play. Zodra je stroom en water hebt, kun je vrijwel meteen aan de slag. We hebben de silo inmiddels ook met snellijm geprobeerd. Ook dat ging uitstekend. Tot nu toe hebben we nog geen storing of ander probleem gehad.” Toch stonden er de eerste keren voor de zekerheid in de hoek nog wel ouderwetse zakken lijm te wachten. “Je weet niet precies wat je kunt verwachten. Het werk moet af en de winkel moet op maandagochtend weer open. We konden de zakken gelukkig allemaal ongeopend laten.”

Oplossing op maat
Ondertussen heeft Imarco al vele tientallen projecten met de Silo-service van Coba uitgevoerd. Wat kan er nog verbeterd worden?
“We hebben echt het gevoel dat deze oplossing op maat gemaakt is voor ons. We zijn er heel tevreden over. Sowieso staan de partners bij Coba
open voor nieuwe ideeën. Samen denken we na over hoe de silo verder kan worden ontwikkeld. Misschien kan er ook een mini-silo gebouwd worden, voor kleinere vloeroppervlaktes. Wie weet... Het is vooral fijn dat er goed naar onze ervaringen wordt geluisterd en dat we korte lijnen hebben. Dat is voor beide partijen heel prettig.”

Wil je meer weten over de Coba lijm silo-service? Neem hieronder contact op met Marcel Krook. 

 

Marcel Krook
Marcel Krook
20 april, 2021